Monika P. pisze:Chciałam zapytać co zostało zrobione w sprawie zmiany zarządcy nieruchomością.
Nic.
Monika P. pisze: Będę wdzięczna za informację, czy temat umarł, czy coś się w tym temacie dzieje i jak można pomóc, żeby stawki były niższe???
Umarł.
Nie jestem członkiem Komisji Rewizyjnej więc nie mogę się za nich wypowiadać, ale chyba nie tylko ja mam takie wrażenie, że ich "działalność" skończyła się na etapie ich wybrania
Co do zmiany Zarządcy, to z nastawieniem mieszkańców na
NIE przychodzenie na roczne zebrania, nie ma nawet co marzyć o posiadaniu większości głosów która mogłaby to zmienić.
Co do niższych stawek, to pojawił się projekt uchwały zgłoszony przez Mieszkańców i poparty przez Komisję Rewizyjną - ale "dzięki" Zarządcy nadal nie zebrano wystarczającej liczby głosów aby odrzucić albo przyjąć tą uchwałę. Ostatnio nawet były rozsyłane maile przez Zarządcę, z których można wyczytać między wierszami, że to wina mieszkańców, i że sami mamy zadbać o dostarczenie mu wypełnionych kart do głosowania - po prostu ręce opadają. Za co p. Bergiel bierze kasę? Tak trudno przejść się wieczorem po osiedlu i zebrać brakujące głosy? Może do tej jakże trudnej czynności trzeba zatrudnić kolejną firmę zewnętrzną?